Egyéb kategória

Műfogsor készítés – A műfogsor átvétele

Az új műfogsor szükségszerűen furcsa idegentest érzetet kelt a szájban, ez nem meglepő. Mindenki, aki műfogsort visel, átesik ezen. A furcsa idegentest érzés egy-két nap, illetve egy-két hét alatt a viselés során elmúlik.

MILYEN PROBLÉMÁKAT OKOZHAT AZ ÚJ MŰFOGSOR?

fokozott nyálképződés,
íz-érzés zavar
hangképzési probléma,
amely a megszokási folyamat során elmúlik.

MIÉRT KELL RENDSZERESEN FELKERESNI A FOGORVOST?

Téved az a műfogsorviselő, aki azt hiszi, hogy a szájába illesztett fogpótlás azonnal képes lesz úgy funkcionálni, mint a természetes fogai. Az új fogsor a tanulási, megszokási folyamat segítségével válik funkcióképessé. Ehhez türelemre és a műfogsorviselő akaratára és együttműködésére van szükség.

A kivehető fogpótlások többsége részben, vagy egészben a nyálkahártya-csont alapzaton támaszkodik. Bár a fogorvos lenyomatvételei segítségével úgy képzi ki a fogpótlás felszínét, hogy az pontosan illeszkedjen a lágyrészekhez, mégis előfordulhatnak fájdalmas kis sebek, feltörések. Különösen így van ez az első műfogsor esetében, mivel a nyálkahártya-csont alapzat nincs hozzászokva a műfogsor viseléséhez.

Abban az esetben, ha feltörések keletkeznek a nyálkahártyán, fel kell keresnie fogorvosát, aki elvégzi a szükséges korrekciókat és kezeli, gyógyítja a nyálkahártyasebeket. A fogpótlás felszínének korrekciójára több alkalommal is szükség lehet.

Related Posts