Fogbeültetés Implantátum

Fogbeültetés, Fog implantáció

Nem szeretne műtéti beavatkozást, viszont jól működő fogsort igen? Fél a beültetés kockázataitól? Nincs anyagi lehetősége rá?
Mielőtt a fogbeültetést választaná érdemes megpróbálni a MTS arcesztétikai műfogsort, amely az országban egyedül nálunk érhető el! Speciális műfogsorunk thermoplasztikus anyagból készül.

Megengedhető luxus: implantátum.

A megengedhető luxus: fogimplantátum

Fogaink elvesztéséhez számos ok vezethet: erősen szuvas fogak, a fogágybetegség, vagy baleset.
Igen eredményesnek mondhatóak a mai fogmegtartó kezelések, vannak azonban olyan esetek amikor már csak a fogeltávolítás jöhet szóba. A fog esztétikai és funkcionális szempontból hiányozhat. A foghiány pótolható fix fogpótlással, azaz híddal. Ilyenkor a hiányt határoló fogakat – esetleg többet – csonknak csiszolunk, és ezen rögzítjük a pótlást ragasztóanyaggal.

A fix pótlás hátránya, hogy két, vagy több egészséges fogat csiszolunk le a rögzítés érdekében. Van olyan eset, amikor már nagyon kevés fog van, vagy egyáltalán nincs a szájüregben, ekkor a fix hídpótlás kivitelezése lehetetlen. Ilyenkor részleges, vagy teljes kivehető fogpótlást alkalmazhatunk. Megszokásuk gyakran nagy türelmet igényel a pácienstől. További problémát jelenthet a megfelelő ápolás, a gyakran kialakuló nyálkahártya gyulladás, az alaplemez alatt, illetve a már említett megszokási nehézség.

Azoknak a pácienseknek, akiknek a fix, illetve a kivehető pótlás nem felel meg, az implantátumot ajánljuk. Fontos, hogy tudjunk a páciens alapbetegségeiről, a szedett gyógyszerekről. Ugyanis bizonyos betegségek, mint például a kezeletlen cukorbetegség késleltethetik a gyógyulást. Meg kell arról bizonyosodnunk, hogy elegendő csont áll-e rendelkezésre az implantátum behelyezéséhez. Amennyiben nincs, csontpótlást is kell végezni.

A fogbeültetés előnyei:

  • A szomszédos ép fogak lecsiszolása nélkül pótolható a hiányzó fog vagy fogak.
  • A rágóerőt a csontra közvetítik, így megakadályozzák a csont és íny szöveteinek sorvadását, leépülését.
  • Az implantátumokon rögzülő koronák és hidak ugyanannyi helyet foglalnak el, mint a természetes fogak.

Sajnos azt tapasztaljuk, hogy félreértelmezett az implantátum minőségének jelentősége. Ugyanis nem ezen múlik csak a beültetés sikeressége. Mert a legfontosabb az orvosi munka minősége, szakszerűsége, precizitása, és nem utolsóként a szájhigiénia. Természetesen a legjobb implantátumoknak jóval hosszabb az élettartama: sokrétűbb, igényesebb és szebb fogpótlási lehetőségekből tudunk választani az Ön egyedi esetéhez – mert soha nincs két egyforma eset!

Melyek ezek az általános ellenjavallatok?

– Sebészeti beavatkozások ellenjavallatai: rossz általános állapot, vagy súlyos vérzékenység
– Az implantátum gyógyulását hátrányosan befolyásolhatja némely betegség vagy gyógyszeres kezelés: ilyen például a cukorbetegség, csontritkulás, véralvadásgátló kezelések
– Fogászati implantációt nem végeznek várandósság ideje alatt
– Nem felderített arc fájdalmak esetén
– Erős dohányosok, és alkohol betegség esten
– A megfelelő szájhigiénia fenntartására képtelen esetekben
– Az állkapocs fejlődésének ideje alatt
– Nagyfokú mély harapás esetén

 

Fogbeültetés mennyibe kerül?

Fogbeültetés Győr

Profi fogászatok

Luxus fogászatok – Fogorvosok Győrben