Kismama fogászat

Kismama fogászat Győr - Fogászat terhesség alatt

Nem szeretne műtéti beavatkozást, viszont jól működő fogsort igen? Fél a beültetés kockázataitól? Nincs anyagi lehetősége rá?
Mielőtt a fogbeültetést választaná érdemes megpróbálni a MTS arcesztétikai műfogsort, amely az országban egyedül nálunk érhető el! Speciális műfogsorunk thermoplasztikus anyagból készül.

A Várandós fog gondozás egyik legfontosabb feladatunknak tartjuk. Mert egy időben legalább két páciensünkkel foglalkozunk. Mert nem csak a most számít! Ebben a fogékony időszakban, nem az általános vizsgálatok kerülnek előtérbe, inkább a megelőzés és az egészségre nevelés a feladat. Valamint a felmerülő kérdésekre, félelmekre szeretnénk megnyugtató válaszokat adni.

Fogászat terhesség alatt

Amikor egy hölgy tudatosan készül a gyermekáldásra, érdemes a fogazatát még a várandósság bekövetkezése előtt rendezni, hiszen ilyenkor még a fogászati érzéstelenítők nem terhelik a kisbabát és a röntgendiagnosztika is nagy segítséget jelenthet a korrekt ellátásában.

Ha előbb nem, a várandósság ideje alatt a Várandós anya gondozási könyvével keresse fel rendelőnket. Egy egyszerű állapotfelmérés során, a kis könyvben rögzítjük a fogászati státuszt, ez teljesen fájdalommentes vizsgálat. Tájékoztatjuk arról, hogy a gócok a szájban nemcsak a szervezetet terheli, hanem a koraszülésben is szerepet játszhat.

Mikor érdemes fogászati ellenőrzés?

Szerintünk legideálisabb a trimeszter a második eleje (a terhesség 14-20. hete). Ebben az időszakban a rosszullétek, hányinger elmúlik, más jellegű kellemetlenségek még nem mutatkoznak.

Milyen eltérések tapasztalhatóak ebben a csodálatos időszakban?

Szerencsére a néphittel ellentétben az egy gyerek – egy fog teória nem áll meg a lábán. De más egyéb kellemetlen tünetek jelentkezhetnek.

  1. Hormonális – terhességi ínygyulladás: A megduzzadt, megvörösödött és megkeményedett fogíny, amely vérzik, amikor fogat mosunk, vagy a fogselymet használjuk, a gingivitis jele, a terhesség egyik leggyakoribb tünete
  2. Magatartásbeli változások miatt – fogszuvasodás (gyakoribb étkezés, több édesség)
  3. Gyakori hányás – erózió (fogzománc kimaródás)
  4. Ugyancsak veszélyeztető tényezők a már meglévő, esetleg régebben fennálló állapotok, betegségek, melyek a babára nézve is veszélyesek lehetnek
  5. Nem megfelelő, rendszertelen szájápolás – ínygyulladás, fogágy-gyulladás, tasak, baktériumok ellátatlan, szuvas fogak

Otthoni teendők (tanácsaink):

  • Saját és gyermeke fogainak védelmében gondos szájápolást végezzen.
  • Táplálkozzon kiegyensúlyozottan, egészségesen.
  • Szájápoláshoz a használjon kisfejű, puha, vagy közepes keménységű fogkefét és fluorid tartalmú fogkrémet. A fogak közötti területeket, azaz az egymás felé néző fogfelszíneket fogselyemmel tisztítsa. Szájöblítő használata előnyösen befolyásolja a szájüreg baktériumflóráját.

Jöjjön el fogászataink egyikébe Budapesten vagy Győrtől pár kilométerre Écs-re, és segítünk Önnek összeállítani személyre szabott higiéniai gondozást, hogy bármikor biztosan mosolyoghasson! Ha megválaszolatlan kérdései vannak fogászati témában, keressen minket és rendelőnket bizalommal! Menta Dent fogászat – Budapest – Écs

Fogtömés terhesség alatt

Fogszűrési vizsgálat terhesség előtt

Foghúzás terhesség alatt

Győr fogorvosok – Menta Dent fogászat