Egyéb kategória

Győr műfogsor készítés és fogsor javítás

Mi vár rám a rendelőben? Műfogsor készítése a páciens szemszögéből…

Elsőként egy konzultációra kerül sor, amikor kezelőorvosával és a technikussal megbeszélik az elképzeléseket, kiválasztják a fogak színét, formáját. Teljes körű információt kap a szükséges fázisokról és majd a fogsor elkészültével az utólagos teendőkről, ápolásról, rendelői megjelenésekről, stb….

Műfogsor javítás Győrben – HOGYAN KÉSZÜL A MŰFOGSOR?

A fogsor készítésénél az első fázis egy alaplenyomat. Semmi különösebb kellemetlenséggel nem jár. Egy előre gyártott lenyomatkanállal lemintázzák az állcsontokat. Egy kellemes ízű és illatú anyagot helyeznek a szájába, ami körülbelül 1 perc alatt megköt és eltávolítják a szájából. Ha hányingerre hajlamos ezt közölni kell a kezelőorvossal és különféle technikákkal teljesen kiküszöbölhető ez a kellemetlen érzés.

A második megjelenésen egy mozgás közbeni, úgynevezett funkciós lenyomatot fognak készíteni és a megfelelő harapást regisztrálják be. Ez a lépés abból áll, hogy lenyomatvétel közben száj mozgásokat végeztetnek Önnel, pl. orrfújás, mosolygás. Mivel a műfogsort is mozgás közben használjuk – eszünk vele, ásítunk, mosolygunk – ezeket a szájképleteket a lenyomatnak tükröznie kell.

Ezután következik a harapás regisztrálása, amellyel azt a harapási álláspontot diagnosztizálják, ami Önnek a legmegfelelőbb, hogy az állkapocs csontok ne terhelődjenek. Majd egy viaszsablon alapján megállapítják a fogsor középvonalát, mosolyvonalát, a szemfogak helyzetét. Ezek a fázisok fájdalommal nem járnak! Még kellemetlennek sem nevezhetők!

Harmadik alkalom a fogpróba. Talán ez a legérdekesebb rész. Itt igaz még csak egy sablonban, de már láthatjuk, hogy is fogunk mutatni új fogainkkal. Itt lehetőség van változtatásra, ha netán valami nem tetszik. Mindenképp érdemes jelezni, ha valamit másképp szeretnénk, mert itt még lehetőség van bármit megváltoztatni, de később, amikor már kész a fogsor nincs rá lehetőség, ezért bátran szólni kell, ha változtatást szeretnénk, hiszen nem pár hónapra szól egy fogsor, hanem több évig vele fogunk élni.

Negyedik alkalommal pedig a szájába helyezik műfogsorát és ismét ellátják hasznos tanácsokkal.

Ötödik alkalommal egy korrekción kell megjelenni, ahol a kezelőorvos az esetleges kitöréseket orvosolja.

Utána pedig a megszokási fázis következik, ami általában 1 hónapot vesz igénybe.

Nagyon fontos hangsúlyozni, amit a páciensek nagy többsége elhanyagol, hogy évente keresse fel fogorvosát, hogy ellenőrizni tudja az esetleges elváltozásokat, megbetegedéseket! Fogsorviselőknek is feltétlen szükséges az évenkénti kontroll!

Kérdése lenne egy fogtechnikushoz?

Küldje el nekünk ide kattintva és megválaszoljuk!

Related Posts