Egyéb kategória

Góckutatás – Digitális panoráma röntgen Győrben

A rossz fog góc a szervezetben, ami bármikor belobbanva teljesen más testtájon okozhat problémát. Különleges kapcsolat van a fogazat és egyes szervek között, érdemes odafigyelni a tünetekre, bár sokszor elsőre nem egyértelmű, hogy honnan erednek a bajok.
Góckutató fogászat Győr mellett is található, nem kell sokat utaznia.Fogaink állapota, szájunk egészsége az egész szervezetre kihat, fájdalmas és elhúzódó kellemetlenségek sorától szabadulhat meg az, aki odafigyel erre.
De vajon mi az, ami alapján gyanakodhatunk?
A fogászati gócbetegségek oka a belső gyulladás, ahol baktériumok vannak, melyek toxinokat termelnek. ezeket a méreganyagokat a nyirokrendszer, vagy a vér juttatja el a test más pontjára, ahol már jelentkezhetnek a fájdalmas tünetek.

Mik lehetnek fogászat problémák, gócok? 
A fogászati gócok legtöbbször nem is okoznak jól körülírható helyi fájdalmat, ezért a felismerésük nem annyira nyilvánvaló. A Mentadent Fogászat Győr környékén azonban jó választás, ha a probléma “gyökerét” kell megtalálni. A gócok lehetnek  gyökérkezelt fogak, elhalt fogak, régebbi gyökérkezelés után a fogcsúcs körüli idült gyulladások, tasakos fogágygyulladás, húzás után bentmaradt gyökérdarab, vagy éppen ki nem nőtt bölcsességfog. Egyik sem olyan, amit a tükörből magunknak észre tudunk venni.

Fogászat Győr mellett – sajnos mást is gyakran találunk pácienseinknél
A problémás góc lehet még egy régi, nem megfelelő állapotú, vagy anyagú  fogpótlás, illetve gócként tekinthetünk egyes estekben még a  régi, amalgám alapú tömésekre is. (A fémszínű, régi, higanyos tömések) Minden fogpótlásnak, tömésnek, megvan a maga élettartama, szakszerű ápolás mellett is. A mai, korszerű anyagok kíméletesebbek, mint amiket 20-30 éve használtak, így érdemes kicseréltetni.

Milyen betegségeket okozhatnak a fogászati, szájüregi gócok?

Szív és keringési betegségek

Ízületi gyulladások, különösen a kis ízületekben

foltos hajhullás, bőrelváltozások, ekcéma

Tüdőtályog, légzési nehézség, COPD

Nyombélfekély, autoimmun betegségek, Chron betegség

Arcüreggyulladás, tályogok, fül és nyaki mirigyproblémák

Allergiák, ismeretlen anyagra

Bölcsességfog okozta betegségek:
A bölcsességfog sajnos több problémát is okozhatnak. Mivel a bölcsességfogunk a sorban az utolsó, ezért tisztítása nagy körültekintést igényel. A bölcsességfogat nehezen tudjuk tisztítani, ezért hamarabb alakul ki szuvasodás. A bölcsességfog másik hátránya, hogy torlódást okoz a többi fognál, ezért esztétikailag is szükségessé válhat a bölcsességfog eltávolítása. A bölcsességfog számos betegség forrása lehet. Ilyen a kellemetlen szájszag, gyulladás, kialakulhat ciszta. Általánosságban elmondható, hogy legtöbb esetben célszerű szájsebészeten eltávolítani a bölcsességfogakat, amennyiben problémát okoznak.

Fogászat Győr  – Góckutatás

Igyekszünk megtartani minden fogat, húzásra csak végső esetben gondolunk.  Ha azonban azt nézzük, mennyire súlyos kórképek mögött állhat egy rossz fog, még mindig egyszerűbb eljönni hozzánk, mint gyógyszerek és beavatkozások során átesni, míg végül eljut fogorvosunkhoz.

Fogászatunk várja önt ha olyan betegségei, tünetei vannak, amik hosszan elhúzódó panaszokat okoznak, ha nem érti, mi is lehet Önnel, ha más vizsgálatok nem mutatnak azonnal látható eltérést, akkor egy panorámaröntgen, illetve egy jó szemű, jó kezű fogorvos, hamar megtalálhatja a baj forrását.

Fogászat Győr terhesség alatti góckutatás
Amennyiben babát vár, a fogait még inkább rendben kell tartania, ez az az időszak, amikor a régebbi, meglevő problémák fellángolhatnak, vagy épp újak keletkezhetnek. Egy elhanyagolt fogászati góc, a babára is kihat, koraszülést is előidézhet, illetve később a tejelválasztást is nehezítheti.

Fogászat Győr góckutatás kemoterápia előtt
A rákbetegségek nagy része jól kezelhető, jól reagál a kezelésekre, viszont a szervezet legyengül és ekkor jönnek elő azok a problémák, amik eddig nem voltak zavaróak. Ha ilyen súlyos alapbetegsége lett, akkor tilos elhanyagolnia a fogait, mert szó szerint életbevágó problémák forrása lehet egy rossz fog. A teljes gyógyuláshoz, tünetmentességhez az egészséges, fogorvos által rendszeresen felülvizsgált fogsor is hozzá tartozik.

Fogászat Győr mellett – rendelőnkben a pótlásokon túl a teljes egészségére odafigyelünk, így góckutatást, gócok megszüntetését, kezelését is végezzük. Ne várja meg, míg más betegségek eluralkodnak az életén!

panorámaröntgen készítés Győr

Digitális panorámaröntgen Győr