Fogvédő sín készítés

Fogvédősín készítés Budapest - Győr

Nem tudatos folyamat során általában éjszaka alvási időszakban, akár negyven kilogrammos nyomás is nehezedhet négyzetcentiméterenként a fogakra, ami komoly károsodással járhat. Ezeknek az erőknek enyhítésére szolgál a fogvédő sín. A fogcsikorgatásért leginkább a stresszt, a lelki megterhelést, a belső feszültséget, valamint a fogak és az állkapocs hibás állását tehetjük felelőssé, de gyakori az is, hogy túl magas tömés, betét, híd, korona vagy protézis áll a háttérben.

Nem kell, hogy a fáradtság és a fájdalom rendszeres velejárója legyen életének
Ébredt már Ön reggel fej- vagy nyakfájással, és érezte már úgy, hogy nem volt elég pihentető az álma? Az esetek többségében az éjszakai fogcsikorgatás áll a probléma hátterében, amelynek során az alsó és a felső fogsort teljes erővel szorítják össze az állcsontok.

A fogakra nehezedő tartós nyomás miatt komoly károk érhetik a fogínyt és az állkapcsi ízületeket, ezért időben és hatékonyan gondoskodni kell a problémáról. Sajnos a fogászat nem minden esetben tudja megszüntetni a kiváltó okokat, hiszen a stresszt és a lelki megterhelést csak a páciens tudja legyőzni, azonban a következményeket egyszerűen el lehet kerülni.

HOGYAN működik a fogvédő sín?

A fogakra helyezve elnyeli/eloszlatja a fogak összeszorításából származó erőket, ezáltal a rágóizmok kilazulhatnak, és megszűnnek a csikorgatással járó hangjelenségek is. Jótékony hatása miatt nem kell tartanunk attól, hogy a fogakról letörik/pattog a zománc, hogy a hidak porcelánleplezése sérül, és hogy a fogak érzékennyé válnak. Szerencsés esetben maga a panasz is megszűnhet. Ettől függetlenül sokat tehetünk fogaink és szervezetünk egészségéért, ha megtanuljuk a megfelelő stressz kezelést.

Mik jelzik a beavatkozás szükségességét?

 • Kattogó ízületek
 • Fognyaki kopás és érzékenység
 • Korlátozott szájnyitás
 • Reggeli levertség és fáradtság
 • Alvási zavarok
 • Nyak, hát és derékfájás
 • Migrén
 • Karzsibbadás
 • Fülzúgás
 • Ismeretlen eredetű arcüreg fájdalmak

A harapásemelő sín készítése:

 1. Konzultáció, alapos szájvizsgálat után
 2. A fogazat rendbe tétele következik
 3. Fogkőlevétel, szuvas fog ellátása, stb.majd
 4. Lenyomatvétel alapján
 5. A fogtechnikus elkészíti a műanyag, rugalmas sínt
 6. Sín átadása, és instrukciók a páciens részére

Ezért kérjük Önt, hogy amennyiben kettőnél több a fogcsikorgatásra jellemző tünetet észlel magán rendszeresen, keressen fel minket. Vegyünk búcsút közösen a fájdalmaktól!

Keresse a Menta Dent Fogászatok Budapesten