Fogékszer Budapest - Profi fogászatok

Fogékszer készítés Budapest

A fogak ékszerei jelenleg reneszánszukat élik. Amely kiváló lehetőséget ad arra, hogy egészséges fogainkat kiemeljük, mosolyunkat még felejthetetlenebbé tegyük.

A csábítás eszköztára változatos. Mindig újabb praktikák látnak napvilágot, legtöbbjük hullócsillag módjára tűnik fel – majd el, azonban néhány hosszú távon is népszerű tud maradni. Az egyik ilyen a fogékszer.

A fogékszer nem csak jelen korunk „új” hóbortja. Már az ókori birodalmakban is díszítették, ékesítették a fogaikat a nemesek és ezekről bizonyítékok is maradtak fent.

GYÖNYÖRŰ FOGAKON – CSILLOGÓ KŐ – FOGÉKSZER
Az egészséges. fehér fog, gyönyörű mosoly a megjelenés talán legfontosabb meghatározója. De sokkal mélyebb, talán kevésbé tudatosuló jelentéssel is bír, a társadalmi hovatartozás kifejezője is lehet. Nem véletlen, hogy a fogak festése, díszítése szinte egyidős az emberiséggel. Ma is vannak olyan kultúrák ahol a fog festése igen nagy divat, vagy kultikus jelentése van. A maja korból származó egyik legismertebb koponyaleleten minden fogba kis ékkövet illesztettek, de festményeken is megörökítették, ahogy íjfúróval kis lukakat mélyítenek a fogakba az ékkövek számára. Ami azért mára lássuk be kicsit elavulttá vált, mármint a fúrást ideértve. A fogorvosok többsége, köztük mi is amellett állunk ki, hogy egészséges fogat nem fúrunk/roncsolunk. Ezért tartjuk fontosnak és emeljük ki, hogy a fogékszerhez, nem kell a fogat fúrni, vagy bármi módon károsítani.

Milyen érvek szólnak a felhelyezés mellett:

  • Felhelyezése nem jár fájdalommal
  • Felragasztása minimális előkészítést igényel, így akár 10-20 perc alatt el is készül
  • Semmilyen káros hatást nem gyakorol a fogaira
  • Bármikor eltávolítható
  • Nem  zavarja az étkezést
  • Nem zavarja az étkezést vagy a szájápolást!

Milyen érvek szólnak a fogékszer ellen:

  • Egészséges fogon SEMMILYEN érv nem szól ellene!!!

Az apró ékszert egyszerű, a fogászat más területein is használt, ilyen célra kialakított ragasztóval illesztjük a helyére. A fogzománcot nem károsítja, semmi nem oldódik ki a szájba belőle.