Egyéb kategória

Rögzített Fogpótlások

A rögzített fogpótlások (hidak, koronák) napjainkban már nagyon gyakori pótlások. Azonban nem mindegy, hogy a fogpótlás milyen anyagból készül, mennyire esztétikus és mennyire illik az Ön arckarakteréhez. Győr mellett működő fogászatunkon azért dolgozunk, hogy Ön a legmegfelelőbb pótlást kaphassa.

Mi az a korona? Mikor van rá szükség?

A fogkorona tulajdonképpen egy sapka, amely megvédi az erősen károsodott, szuvas fogat, így járul hozzá annak hosszabb élettartamához.

Korona az alábbi esetekben lehet szükséges, melyet Győr melletti fogászatunkban a legjobb minőségben ér el:

– kiterjedt szuvasodás esetén, amikor már kevés foganyag áll rendelkezésre

– egy híd tartópilléreként

– akár gyökér kezelt fog helyreállítása érdekében

– sérült gyenge fogazat helyreállítására

– esztétikai célból

Bármelyik problémával is küzd, Győr mellett működő fogászatunkon orvosaink és fogtechnikusaink segítségével megtalálja az Ön számára legideálisabb fogpótlást. Fogászatunk kétféle anyagból készült koronával dolgozik. Az egyik típus a fém-kerámia korona, mely fém és porcelán anyagból készül, amely fémallergiával küzdő betegek részére nem ajánlott. A Menta Dent fogászat nem készít fém-kerámia koronát, tekintettel a sok allergiás betegre. Győr melletti fogászatunk igyekszik segíteni azon pácienseket, akik nem tudják megfizetni a drága nikkelmentes pótlást, ezért a sima kerámia korona árában kínálja azt, hozzájárulva a lakosság egészségéhez. A másik lehetőség a cirkón pótlás, mely hazánkban is már elég nagy teret hódít. Ez a típusú korona nagy strapabíró képességgel rendelkezik, melyet az anyag keménységének köszönhet. Segítségével szinte az eredeti fogakhoz hasonló eredmény érhető el. A cirkón anyag teljesen allergia mentes, így semmilyen allergiás reakciót nem válthat ki. Fogászatunk ezt a típusú koronát javasolja, hiszen amellett, hogy ellenálló és esztétikus, még az allergiás reakció is kiküszöbölhető vele, ami a mai világban nagyon fontos. 

Ugyanezen 2 típusból készíthetőek hidak is, melyek több fogak érintő foghiány esetén javasolnak.

Hidak és koronák segítségével a fogak élettartamát meghosszabbíthatjuk, esztétikailag nagyon szép eredményeket érhetünk el és a rágás is teljes mértékben helyreállítható segítségükkel. Azonban tudni kell azt is, hogy akár híd, akár korona fokozottan oda kell figyelni a szájhigiéniára. Győr melletti fogászatunkban lehetőség van szájhigiéniai tanácsadást igénybe venni.

Mosolyogjuk együtt szép és ép fogakkal!

Menta Dent Fogászat Győr – Budapest

Gyökérkezelés Budapest

Fogtömés Győr