Esztétikus tömés

Esztétikus tömés - Sürgős fogtömés Budapesten és Győben

Napjainkban egyre inkább kiterjed az esztétikai fogászat fogalma a legtöbb fogászati kezelésre. Míg régebben ez alatt a fogszabályozást és a fogpótlást értettük, ma ennél sokkal szélesebb skálát jelöl. Többek között az esztétikus fogtömés is ide tartozik. Az esztétikai fogászat célja, hogy a szépség és az egészség, együtt minden igényt kielégítsen. Bármely okból sérülhet a fogzománc, és a szövődmények elkerülése végett minden esetben fogtömésre van szükség. De már nem kell attól tartania, hogy ez rossz irányba befolyásolná mosolyát.

Praktikum és Esztétikum
Kisebb és közepes méretű szuvasodások ellátására alkalmazható mind az első, mind a rágófogakban. Az Ön fogszínéhez igazodik, amely fényre kötő tömőanyagból készül. A tömőanyag rendkívül erősen és résmentesen tapad a fogszövethez. Az így elkészült tömés rendkívül tartós és esztétikus. Letört elülső fogak esetén a fog felépítéséhez is ilyen esztétikus anyagot használunk, így mosolya újra ragyogó lehet.

Fogtömés:

A fog színével megegyező fényre kötődő tömések, amelyek azonnal terhelhetőek.( Így csak abban az esetben kell tartózkodni étkezéstől, ha érzéstelenítéssel készült.) Példával élve: Kedves páciensünk csak egy kis élpótlásra jött be hozzánk randi előtt, (ami így érzéstelenítés nélkül is teljes mértékig fájdalom mentes!!) megkérdezte, mikor is ehet? A válasz annyi volt, hogy lehetőleg a rendelőn kívül, de a randin már semmi akadálya sincs!  🙂

Betétek és rátétek – inlay, onlay:

Ez egy még itthon nem annyira elterjedt technika, de mindenképpen érdemes megemlíteni.

Nagyobb méretű szuvasodások esetén, illetve gyökérkezelt fogak végleges ellátásakor esztétikus betétet helyezünk az előre előkészített üregbe. Ezt az előzetes lenyomatok alapján fogtechnikusaink készítik el, mely rendkívüli pontossággal illeszkedik a kialakított üregbe. A betét egy speciális ragasztóanyag segítségével. Rendkívül pontos, valamint esztétikus és valódinak ható fogfelszín alakítható ki.

Ha már egyszerű töméssel nem helyreállítható vagy igényesebb tömésre vágyik választhatja az inlay-t is. Strapabíró, tartós, funkcionális és esztétikai értéke magasabb. Mivel minden inlay egyénileg készített ezért több kezelési lépésre van szükség a rendelőben (Több időt igényel Öntől).

  • lenyomatra van szükség a felső és az alsó állkapocsról
  • ideiglenes tömésre az előkészített üregekbe

Ezek a fogtechnikai laborban készülnek, tökéletesen Önre szabva és persze esztétikus.

Az onlay és inlay előnyei:

  • Bármilyen fogszín színárnyalat utánozató
  • Rendkívül pontosan illeszkedik az eredeti, megmaradt foghoz
  • Kopásálló – nem törik
  • Nem színeződik el
  • Élettartama többszöröse, mint a hagyományos töméseknek

Amennyiben felkeltette bármelyik eljárásunk érdeklődését, vagy amalgám töméseit szeretné esztétikusra cserélni, keressen minket bizalommal!

Fogtömés Budapest

Sürgős fogtömés Győr

0-24 fogorvosok

Fogorvosok Győr,Budapest

Online időpontkérés fogászatok

Gyors fogtömés

Fogászatok Budapest

Fogászatok Győr